Stap 5: Startersbankgarantie (ook wel starterswaarborgsom) stellen

Heb je een (voorlopige) koopakte getekend? Dan heb je nu de starterswaarborgsom nodig!

Antwoord op de vragen:

  • Wat is de starterswaarborgsom?
  • Waarom heb ik de starterswaarborgsom nodig?
  • Hoe vraag ik de starterswaarborgsom eenvoudig online aan?

Je hebt een (voorlopige) koopakte getekend voor je starterswoning. Joepie! In deze koopakte staat de bepaling dat je voor een bepaalde datum een waarborgstelling hebt. Want ga nu eens in de schoenen van de verkoper staan... Hoe weet je dan of de koper – een starter op de woningmarkt – ook daadwerkelijk de woning kan betalen en er geen gedoe komt met de financiering? De starterswaarborgsom biedt de uitkomst om met wederzijds vertrouwen de koop af te ronden.

Waar heb ik de starterswaarborgsom voor nodig

Het is gebruikelijk dat de verkoper van de woning vraagt om een waarborgsom. Dit is 10% van de aankoopsom van een woning. Als de afspraken aan de verkoper niet worden nagekomen kan hij een beroep doen op deze borgsom. Zo'n bedrag heb je waarschijnlijk niet ergens liggen, dus kun je een starterswaarborgsom aanvragen. De bank staat dan garant dat de betaling van de waarborgsom in orde komt, in het onwaarschijnlijke geval dat de hele koop van de woning niet door kan gaan.

Hoewel je dankzij jouw goede voorbereiding waarschijnlijk nooit te maken krijgt met het betalen van de waarborgsom, is het toch noodzakelijk om de starterswaarborgsom te stellen.

Waar kan ik als starter de starterswaarborgsom eenvoudig online aanvragen

Als je de starterswaarborgsom wilt aanvragen en je wilt genieten van een voordelig tarief voor starters, dan kun je het formulier invullen. De procedure starten kost niets en gebeurd volledig online.

In samenwerking met een nationaal expert in bankgaranties kunnen wij jou de starterswaarborgsom aanbieden. Na het invullen van de benodigde gegevens sturen wij jou de informatie op om de starterswaarborgsom aanvraag te voltooien. Dan kun je altijd nog beslissen of je de bankgarantie echt wilt aanvragen, omdat je pas aan het eind van de aanvraagprocedure hoeft te tekenen en te betalen.

  • Geen overbodige stukken aanleveren
  • Binnen 24 uur is de starterswaarborgsom gesteld
  • Scherpe tarieven
  • Eenvoudig online aanvragen

Middels het formulier kun je de benodigde gegevens naar ons opsturen. Wij nemen dan contact met u op voor de garantiestelling. Die garantie kun je verzilveren bij de bank! Let op: de starterswaarborgsom is pas definitief nadat je deze hebt ondertekend (instructies ontvang je per e-mail).

Volgende pagina's

Maak een keuze uit de aangeraden vervolgstappen.

Vraag en Antwoord

Antwoord op de 10 meest veel gestelde vragen.

  1. Hoe koop ik mijn eerste huis (78.301x)

  2. Startersbankgarantie/starterswaarborgsom (8.183x)

Staat jouw vraag er niet bij? Raadpleeg dan alle antwoorden op veelgestelde vragen over dit onderwerp of stel zelf een vraag over dit onderwerp.

Wil je meer weten over de financieringsmogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie? Op een gratis financieel adviesgesprek informeren we jou graag vrijblijvend over je persoonlijke koopmogelijkheden. Mocht je al een specifieke koopwoning op het oog hebben, overweeg dan onze vrijblijvende woningaankoopbegeleiding service.

Gratis HoeHuisKopen advies in uw gemeente

Je bent starter op de woningmarkt en je wilt zonder fouten of te veel kosten een huis kopen? Vraag hieronder een gratis persoonlijk adviesgesprek aan in uw gemeente. Het gesprek duurt doorgaans een uur en er is voldoende gelegenheid om op uw persoonlijke vragen en situatie in te gaan.

"Adviseurs die echt met je meedenken" -- Bert

U wordt teruggebeld voor het inplannen van het informatieve adviesgesprek. Op dit startersgesprek krijgt u onder andere te weten hoe u voor zoveel mogelijk starterssubsidie in aanmerking komt, welke starterswoningen u met starterssubsidie kunt kopen, en hoeveel maandlasten u kwijt bent voor een verantwoorde startershypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) e.d.

Neem eventueel uw ouders of voogd mee naar het startersgesprek, want dan wordt al snel duidelijk dat u zelfstandig de woning kunt kopen of misschien met hulp van je ouders. Neem de makelaars-/projectontwikkelaarsbrochures van eventuele starterswoningen die u al op het oog heeft mee naar het gesprek - en anders kan de startersadviseur u wijzen op enkele interessante en betaalbare starterswoningen in uw regio.

De landelijk erkende startersadviseurs van hoehuiskopen.nl werken volledig transparant voor u als starter. Stel ons zoveel mogelijk vragen, want dan kunnen wij u laten ontdekken dat deze specialisten door en door weten hoe deze regeling in elkaar zit. U zult elke euro starterssubsidie krijgen waar u recht op heeft. Gebruik het veld voor opmerkingen om eventueel een vraag of extra instructie te plaatsen.

N.B. Vul de invoervelden zo goed mogelijk in, dan kunnen wij u het beste adviseren!

GRATIS HOEHUISKOPEN ADVIESGESPREK AANVRAGEN

Financiële situatie

Wat is uw huidige financiële situatie?

,-
,-
Contactgegevens
13.792× aangevraagd
Een van onze HoeHuisKopen financieel adviseurs uit uw regio neemt contact met u op voor het inplannen van het gratis en vrijblijvende adviesgesprek over HoeHuisKopen.
Uw gegevens zijn veilig bij ons. Veilige gegevensverwerking
© hoehuiskopen.nl
Sleutelwoorden:
financieel adviesgesprek aanvragen