Houd ongewenste mensen buiten de deur

Met een toegangscontrole kan je altijd zelf bepalen wie of wat je binnen laat. Met een goed systeem kan je je eigen terrein goed beveiligen. Als je het op je poort installeert, kan je ervoor zorgen dat iemand op jou terrein komt zonder dat je het wilt. Als je een installatie neemt waar je alleen met een chip in kan, kan je zelf bepalen wie je op jou terrein laat. Als je dit bijvoorbeeld op je voordeur installeert van je bedrijfspand kan je je voorbereiden op de situatie en kom je niet voor verassingen te staan. Je kan het alleen met spraak nemen of zelfs met beeld en kan je dus ook zien wie er voor je deur of poort staat. Als je een wat groter bedrijf hebt is het ook niet fijn iedereen een sleutel te geven. Met bijvoorbeeld een chipje aan je sleutelbos, kan je zelf beheren wie je toegang geeft voor het open van de deur. Slotenmaker Utrecht installeert het binnen 30 minuten voor u.

De verschillende soorten toegangscontroles

Je hebt heel veel verschillende toegangscontroles en ieder systeem heeft ze voor en nadelen. Je hebt bijvoorbeeld toegangscontroles die gebonden zijn aan je identiteit, deze worden ontgrendelt met je gezicht of een vingerafdruk. Er zijn ook wat andere opties, denk hierbij aan elektronische sloten en aan een codeslot met een kaartlezer. Toegangscontroles met een gezicht scan of met een vingerscan zijn wel het makkelijkste. Hierbij kan je nooit je chip vergeten of je kaart. Wanneer je bij de toegangscontrole komt in de auto, doe je het raam naar beneden, kijk je in de camera en gaat de poort open. Met een vingerscan bij de voordeur ben je ook zo binnen. Een toegangscontrole met een chip is natuurlijk een stuk goedkoper en ook super makkelijk. Je hangt de chip aan je sleutel bos en je kan altijd de deur open maken met je sleutels. Hetzelfde geld voor een kaartlezer, je houdt de kaart voor de lezer en je kan gemakkelijk naar binnen.

Communiceer met de bezoeker

Een Intercomsysteem is ook functioneel voor andere diensten. Voor een postbezorger, je kan tegen hem zeggen dat die het pakketje achter kan leggen. Dit zorgt ervoor dat je zelf niet naar een afhaalpunt moet. Denk bijvoorbeeld ook aan collecte, als je even snel een boodschap bent doen en je wilt toch wat geven, kan je altijd zeggen kom over een kwartiertje terug. Je kan natuurlijk ook altijd zien wie er voor de deur staat. Als het bijvoorbeeld al laat is en je verwacht niemand, kan je altijd eerst kijken wie er voor je deur staat. Dit is allemaal een stuk makkelijker en veiliger voor je.
Bent u geïnteresseerd in het gebruiken van slimme toegangscontrole? Neem dan contact op met slotenmaker Utrecht.

Geplaatst in: page