5 zaken om te overwegen bij het kopen van een huis in 2022

Een huis kopen is nooit makkelijk. Er zijn ontzettend veel zaken om rekening mee te houden wanneer je een huis wilt kopen. Wij zetten vijf zaken op een rijtje die je zou moeten overwegen wanneer je op het punt staat een nieuw huis te kopen. Lees snel verder om te ontdekken welke vijf zaken dat zijn.

Houd rekening met je budget voordat je op huizenjacht gaat

We moeten er toch mee beginnen, de hypotheek of het geld. Houd rekening met je budget en weet wat je kunt lenen door naar de bank of hypotheekadviseur te gaan, voordat je op huizenjacht gaat. Als je dit gesprek met de bank uitstelt en alvast gaat kijken naar huizen waarvan je denkt dat ze wel in je budget passen, zou je wel eens voor vervelende verrassingen kunnen komen te staan.

Er moet goed internet in de buurt zijn en misschien ruimte voor een spelkamer

Je huis moet voldoen aan de moderne eisen. Maar controleer je eigenlijk wel of er bijvoorbeeld glasvezel in de wijk aanwezig is? We gamen steeds vaker en streamen steeds vaker films. Van games in de cloud tot games op onze mobiele telefoons. Ook mobiele spellen hebben internet nodig. Denk bijvoorbeeld aan het online wedden via Bet777, dat optimaal werkt als de wifi in huis goed is. Om zeker te weten dat het internet van goede kwaliteit is voor al jouw spellen, zou je kunnen controleren of er glasvezel in de wijk aanwezig is. Wil je jouw games en casinospellen helemaal op een rustige en perfecte manier spelen? Denk dan na over een gamekamer. Meestal is een kelder, waar het goed donker is, al goed genoeg hiervoor.

Het huis moet op een goede afstand van je werk maar ook de supermarkt zijn

Afstanden zijn belangrijk. Hoe ver is het naar je werk, het dichtstbijzijnde station en de supermarkten? Houd rekening met dat soort zaken als je een huis gaat kopen. Let misschien ook op hoe ver de eerste huisartsenpost en of er scholen in de buurt zijn. Een huis kan er nog zo geweldig uitzien, als er weinig voorzieningen in je buurt zijn, kan het op den duur als een miskoop ervaren worden.

Het huis mag geen verborgen gebreken hebben

Verborgen gebreken zijn de nachtmerrie van iedere huizenkoper. Om te voorkomen dat je tegen problemen aanloopt, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij verborgen gebreken. Zo heb je als koper een onderzoeksplicht. Als je bijvoorbeeld denkt iets te zien aan het gebouw, moet je dit navragen bij de verkoper of verkopende makelaar. Doe je dit niet? Dan kun je misschien de schade niet verhalen bij de verkoper. Je kunt ook een bouwkundige keuring uit laten voeren. Tot slot geldt voor de verkoper ook een mededelingsplicht als deze op de hoogte is van een bepaald gebrek en dat niet meedeelt aan de verkoper.

Lees de contracten goed

Of het nu gaat om een verkoopcontract of een koopovereenkomst, lees altijd alles goed door. Je bent in de snelle woningmarkt van tegenwoordig geneigd snel een krabbel te zetten onder je contracten om de koop van je droomhuis te bekrachtigen, maar als je niet goed weet wat je tekent, zou je dat lelijk kunnen opbreken in de toekomst.

Geplaatst in: page